Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği
Increase text size Decrease text size Print

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Markiz Alanı Açılış Töreni

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Markiz Alanı Açılış Töreni Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinin başvurusunu yaptığı, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) 2015 Yılı Proje Teklif Çağrısı Alternatif Turizmin Desteklenmesi Mali Destek Programı kapsamında hibe almaya hak kazandığı “Sağlık Turizmi Kapsamında Hastane Otelcilik Hizmetlerinin Geliştirilmesi ve Tanıtım Projesi” dahilinde yapımına başlanan Markiz alanının 4 Şubat 2016 Perşembe günü açılışı yapıldı.  Antalya Valisi Sayın Muammer TÜRKER’in teşrifleriyle gerçekleşen açılış törenine Vali Yardımcısı Mustafa ÖZKAYNAK, AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer, Antalya KHB Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat YILMAZ, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA) İl Koordinatörü Osman Erol SARAYDERE, İl Sağlık Müdürü Dr. Ünal HÜLÜR, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Murat ÖZDEMİR, Sağlık-Sen Antalya Şube Başkanı Sinan KULUÖZTÜRK, Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Doç. Dr. H.Yalçın YÜKSEL, turizm acenta yetkilileri, hastane idarecileri, çalışanlar, hasta ve hasta yakınları ile değerli basın mensupları katıldı. Saat 13:30’da Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti. Proje Kapsamında sağlık turizmi için yapılan otel konforunda ve hastane kalite standartlarına uygun olarak dekore edilen hasta odası ziyaret edildi. Kokteyl ile devam eden program saat15:30’da sona erdi. Açılışını gerçekleştirdiğimiz Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi “Sağlık Turizmi Kapsamında Hastane Otelcilik Hizmetlerinin Geliştirilmesi ve Tanıtım Projesi Hastane Otelcilik Hizmetleri ve Hastane Restorasyon İşleri Yapım İşi” ne 18 Aralık 2015 tarihinde başlandı. 815 m²’lik kapalı alanın 185 m²’lik alanında, metal konstrüksiyon üzerine ahşap kaplama yapılarak Defterdarlık ve Meltem girişinde danışma, halkla ilişkiler ve engelli danışma bankosu oluşturuldu. Defterdarlık girişinde 38’er m²’den oluşan VIP Bekleme Odası ve Uluslararası Hasta Birimi, 2 tane tekerlekli sandalye parkuru ve 2 tane güvenlik deski yapıldı. Yapım işi bünyesinde ayrıca, sağlık turizmi için 4 adet hasta odası otel konforunda ve hastane kalite standartlarına uygun olarak dekore edildi ve bu alanlar 45 ile 50 m² arasında değişmektedir. İşin tamamı 40 günde tamamlanmış olup, KDV dâhil toplam bedeli 222.996,36 TL’dir. Toplam bedelin 160.000,00 TL’si BAKA (Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı) tarafından karşılandı. Bu proje kapsamında ayrıca hastane otelcilik hizmetleri geliştirilecek ve hastanenin tanıtımı ile ilgili çalışmalar yapılacaktır. Ayrıca Hastane otelcilik personeli eğitilerek daha nitelikli hizmet verilmesi sağlanacaktır. Bunun yanında Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesinin 5 dilde tanıtım filmi çekilecek, 3 dilde tanıtım kataloğu hazırlanacaktır. Antalya’daki tur operatörleri, sigorta şirketleri ve seyahat acentelerine konu ile ilgili brifing verilecektir. Hastanede eğitim öncesi ve sonrası memnuniyet anketleri düzenlenecek, Sağlık Turizmi kapsamında Hastane Otelcilik Hizmetlerinin hizmet kalitesi araştırılacak ve uluslararası akademik yayın yapılacaktır.